ΤΥΧΑΙΟ

Κάτω από κουβέρτα,
που είχε πάθει ηλίαση,
ξάπλωσε άλλη μια Ελένη
και ντροπαλή
πέταξε το φύλο συκής
λίγο μετά από εσένα.
Το τι ακολούθησε είναι ευνόητο.
Μαζί με την αντήχηση της συνεύρεσης,
που σαν καμπάνα αναστάσιμη
ξεχύθηκε στην περιοχή
σημαίνοντας το υπέρτατο,
ο κόσμος εμπέδωσε
για άλλη μια φορά
πως τα τυχαία συμβάντα
ήταν ανέκαθεν
τα πιο επεισοδιακά.

ΠΥΡ

Από το τηλέφωνο
ακούγεται ο αναπτήρας
που ανάβεις το τσιγάρο σου
και καίγομαι
να ακούμπαγα τα χείλη σου,
να γινόμαστε παρανάλωμα
λέξεων νεκρών γλωσσών
ας πούμε,
έχοντας τα μάτια ανοιχτά
και ο καθένας μας
να συνθέτει ταυτόχρονα
το δικό του ποίημα.

RESERVATION

Θέλω να κάνω μια κράτηση:
να περνάς τα καλοκαίρια σου
στο σώμα μου
κι εγώ τους χειμώνες μου
στο μυαλό σου.
Γίνεται;

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Να με σκέπτεσαι πρόστυχα
καθώς θα σκίζω ένα-ένα
τα συγχωροχάρτια της πολυετούς συλλογής σου.
Να με σκέπτεσαι παρθενικά
καθώς θα διακορεύω την επιθυμία σου
που φύλαγες σαν θησαυρό
στην θερμοκοιτίδα της υπομονής.
Να είσαι έτοιμος να καταθέσεις
πρόθυμα πάνω στους ώμους μου.
όλα τα φιλιά που αποταμίευες
στην κατάψυξη της ελπίδας.
Να με σκέφτεσαι,
για να έρθω.