ΚΡΑΓΙΟΝ

Με κόκκινο κραγιόν αύριο.
Συνοδεύει νωθρές εικασίες.
Οι νιφάδες από δέρμα τοίχου
στα χείλη
ξεχασμένο γλυκό από γιορτή.
Αν γελάσω
θα δείξω τα ματωμένα ούλα.
Η ανησυχία των τριγύρω
θα είναι πότε θα πάψω
να πονάω.
Όχι πότε θα σκάψω το παράθυρο.


Ο ΜΥΛΟΣ

Πάνω στη γλώσσα μου γεύση από τριμμένο ατσάλι.
Ευγνωμοσύνη.
Αυτή η γεύση είναι δυνατό κάλυμμα.
Τίποτα δεν το διαπερνά.
Είναι, βέβαια, δύσκολο να απολαύσω το φαγητό
Μα τουλάχιστον το χωνεύω.
Ένα παράξενο πράγμα συνέβη χθες.
Ξεστόμισα τη λέξη «πεταλούδα»
Και έφτυσα αίμα και δυο φτερά.

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Με αφώτιστες λέξεις
θα ονομάζω τα πράγματα
για να με καταλαβαίνεις.
Θα φορέσω και ρούχα του αύριο
γιατί με τα χθεσινά γελάς.
Και σοβαρά παπούτσια,
ορθά να βαδίζω.
Χαμογελώντας θα παίζω με πρόσημα.
Σήμερα συν αύριο
ισον
σήμερα μείον χθες.
Και το “επί” κομματιάζεται από το “δια”.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Δώδεκα φωτερές αγκίδες
θα μου τσιμπούν τα δάχτυλα,
και αμέτρητοι μουσικοί αποσπερίτες
θα κρύψουν τη στρογγυλή μου Κόρη.
Ο δρόμος είναι ακόμα εδώ,
κι εγώ ξεπαγιάζω
γιατί δέ ζώνομαι το γκρίζο του αμπέχωνο.
Ξέρω πως στην τελευταία στροφή
θα πιαστώ από παγκάκι ημίκρημνο
μα σκιάζομαι από το διάστικτο πρωθύστερο.
Εδώ με αιδώ
σε ομόηχο ράπισμα.

ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΡΟΠΑΙΟ

Σκόνη πάνω σε τώρα αλλοτινό,
με διάφανο σήμερα τριγύρω.
Όμορφα μύριζε η κόκκινη ζωή.
Η κορδέλα της γιορτής
ακόμα εκεί.
Σκοινί που βοηθά
στην τελευταία κατάβαση.
Στολίδι παρωδία
για μια πετρωμένη στιγμή.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σκουλαρίκια εκκρεμή
Σε γύψινο πρόσωπο.
Βραχιόλια κροταλώδη
Σε πήλινους καρπούς.
Προσμονή δωματίου.
Τα κλειδιά γυρνούν μόνα τους.
Μετά ξαπλώνουν στη γωνια τους
Κάτω από φυτό ιδρυματικό.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, ενώ οι μεταπτυχιακές μου σπουδές σχετίζονται με τη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό και την Ιδεολογία. Εδώ και 10 χρόνια, όταν δέ διδάσκω Αγγλικά, γράφω (και) ποιήματα. Αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να βγάλω κάποια από αυτά από την κλεισούρα των τετραδίων μου και να τα εκθέσω ανεπανόρθωτα.