Στη γιορτή τους οι νεκροί

αλλάζουν ονόματα,

αλλάζουν ζωή και οικογένεια

βάζουν στοιχήματα με ποιον θα κοιμηθούν

όταν ανεβαίνουν το βράδυ στο κρεβάτι

 

Οι έφηβοι που έφυγαν νωρίς

σέρνουν το σώμα τους στα ταραγμένα όνειρα

ξαναμμένοι αναζητούν τα σώματα των άλλων

γιατί έζησαν πολύ μέσα στη μάνα

Στο πένθος, λένε,

φοράει η καρδιά το μεσοφόρι
ο νεκρός το πρόσωπο
και το μουστάκι του πατέρα
κι ο θυμωμένος γιος
μαχαίρι στο στήθος του αρνιού

εγώ, γυμνό φεγγάρι

κορίτσι ή αγόρι

φόρεσα το νυφικό

και ξάπλωσα στη μέση

κάτω απ’ το γαμήλιο κρεβάτι